Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου «να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας», ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, Δημήτρης Ασημακόπουλος, χαρακτήρισε «βαρύ πολιτικό ατόπημα» τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου.

Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδία των ταξί. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι ο κλάδος διεκδικεί να ισχύσει και στη χώρα μας το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το καθεστώς έκδοσης αδειών ταξί «με κανόνες, πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα».

Ο πρόεδρος του κλάδου κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τόνισε ότι η αναλογία ταξί ανά 1000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς από την πλευρά του υπουργείου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι και πρέπει να έχει ενιαία φωνή».