Ο σεισμός στη Λευκάδα ενεργοποίησε το ρήγμα του Ληξουρίου, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται προσοχή, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Ο Άκης Τσελέντης συνιστά στους κατοίκους ψυχραιμία, να αποφεύγουν κτήρια που φαίνονται επικίνδυνα και να τηρήσουν όλους τους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής έγραψε στο facebook: «Ενεργοποιήθηκε το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Ειναι ένα πολύ μεγάλο ρήγμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επειδη οι περιοχές εκεί έχουν απότομα πρανή μπορεί να έχουμε κατολισθητικά φαινόμενα. Ας αποφεύγουμε τα σπίτια που είναι πολύ παλιά η έχουν εμφανή σημάδια αστοχίας. Να κατεβάσουμε όλα τα βαριά αντικείμενα και να μην αφήνουμε τα παιδιά ασυνόδευτα η να παίζουν κοντά σε πέτρινες μάντρες (λιθιές όπως λέμε στο Ιόνιο), και κυρίως απαιτείται ψυχραιμία».

Σημείωσε ακόμη: «Σχετικά με τον πρόσφατο σεισμό στη Λευκάδα έγινε στο ΒΒΑ άκρο του γνωστού ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί η περιοχή έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό. Σίγουρα θα έχουμε πολύ πλούσια μετασεισμική δράση με ισχυρούς μετασεισμούς που μπορεί να φτάσουν τα 5.5 Ρίχτερ».

aki akis