Καλύτερη είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Θεσπρωτίας και της Καρύστου, παρά τους ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Χαλκιδική και τη Σητεία της Κρήτης, ωστόσο παραμένουν στα σημεία ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να της θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Στην Κάρυστο υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες, οι οποίες δεν απειλούν σπίτια ή κατοικημένες περιοχές και σύντομα εκτιμάται ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά στο Ζερβοχώρι Παραμυθιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ, ωστόσο και εκεί τα πράγματα φαίνεται πως πάνε καλύτερα. Η φωτιά μαίνεται σε ορεινή και δύσβατη περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν ένα ελικόπτερο και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής. Έως αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται πως έχουν αποτεφρωθεί περίπου είκοσι στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «καναντέρ», που πέταξαν το πρωί στην περιοχή, επέστρεψαν στο αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς δεν κατάφεραν να προσφέρουν βοήθεια, δεδομένου ότι οι φλόγες μαίνονταν στην κορυφή του βουνού και σε δύσβατα σημεία. Από τα έως τώρα στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε από πτώση κεραυνού κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Στις 14:45, και με τη συνδρομή ελικοπτέρου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη Νικήτη, στην περιοχή Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και είχε περιοριστεί σε ένα ρέμα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κτήρια και δασικές εκτάσεις.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβέστες, 10 οχήματα, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, ενώ το ελικόπτερο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού.