Έξι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς», που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, θα επιχειρήσουν να φέρουν στο φως χρυσές λίρες αξίας 300.000.000 ευρώ, που πιστεύουν ότι είναι θαμμένες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», oι έξι φίλοι, 50-65 ετών, από τη Χρυσούπολη Καβάλας και τον Νέστο Ξάνθης είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπολογίζουν όμως ότι η ζωή τους θα αλλάξει τους επόμενους μήνες και μάλιστα έχουν εξασφαλίσει και την πολυπόθητη άδεια για να ξεκινήσουν.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι σε βάθος τριών μέτρων, στα έγκατα του στρατιωτικού αεροδρομίου, είναι θαμμένες 1.000.000 χρυσές λίρες και πως μόνο αυτοί γνωρίζουν πού βρίσκονται, καθώς τους αποκάλυψε το μυστικό ένας Ρώσος αξιωματικός, ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή του αεροδρομίου και είναι ο άνθρωπος που έκρυψε στο σημείο τον θησαυρό.

Πρόκειται για λίρες των Άγγλων που δεν μπορούσαν να τις πάρουν μαζί τους και αποφάσισαν να τις θάψουν, λέει στην εφημερίδα ένας από τους επίδοξους χρυσοθήρες.

Οι έξι φίλοι πέρασαν έναν μαραθώνιο 10 ετών ώσπου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια, καθώς ο χώρος είναι στρατιωτικός και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολλές. Κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα και πήραν πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές. Θα είναι η πρώτη φορά που ιδιώτες θα πατήσουν το πόδι τους σε στρατιωτική έκταση για να αναζητήσουν θησαυρό.

Το αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα κατασκευάστηκε το 1947 ως στρατιωτικό αεροδρόμιο με χρήματα της αμερικανικής βοήθειας.