Αποζημίωση συνολικού ύψους 326.150 ευρώ καλείται να καταβάλει νοσοκομείο σε  εργαζόμενη του καθώς θεωρήθηκε ότι δεν μερίμνησε εγκαίρως για την κοπή των επικίνδυνων κλαδιών στον προαύλιο χώρο του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η γυναίκα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση που υποχρέωνε τους υπευθύνους του νοσοκομείου να αποζημιώσουν τη γυναίκα για τη ζημιά και την ηθική βλάβη που υπέστη κάνοντας , με αυτό τον τρόπο, εν μέρει δεκτή την αγωγή της για αποζημίωση 60.150 ευρώ εφάπαξ και καταβολή μηνιαίως 500 ευρώ έως του ποσού των 266.000 εύρω.

Το ατύχημα συνέβη την ώρα που η εργαζόμενη έβγαινε από τα γραφεία του νοσοκομείου και λόγω του ισχυρού ανέμου αποκολλήθηκε ένα μεγάλο κλαδί Ευκαλύπτου το οποίο έπεσε επάνω της. Το κλαδί  της προκάλεσε κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι καθώς και κακώσεις στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση με τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι «ο τραυματισμός οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχα σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών καθώς είχε προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα τω υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματος τους».