Μεγάλες πιέσεις φαίνεται πλέον να ασκούνται προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Ευάγγελο Ζερβέα, καθώς οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας φέρονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένες με τις υπέρογκες – όπως τις χαρακτηρίζουν – δαπάνες που πραγματοποιούνται στην ανεξάρτητη Αρχή που εποπτεύει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του τέως υφυπουργού περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνου Ρόβλια, τα υπέρογκα έξοδα λειτουργίας του Συνηγόρου του Καταναλωτή προβλημάτισαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου που ζήτησε εξηγήσεις ενώ μελετούνται άμεσες περικοπές οι οποίες θα προκύψουν στον επόμενο τακτικό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, αίσθηση προκάλεσε στους ελεγκτές του υπουργείου το γεγονός πως μόνο για τους βασικούς μισθούς – εκτός επιδομάτων – ο φορέας δαπανά 538.300 ευρώ, ενώ ανάμεσα στα άλλα κονδύλια περιλαμβάνονται χιλιάδες ευρώ ως καταβολές επιδομάτων «κινήτρου απόδοσης», ή 160.000 ευρώ για την πληρωμή αμοιβών μελών του φορέα.

Συνολικά ο φορέας δαπανά ετησίως 1,5 εκατ. ευρώ τη στιγμή που επί προεδρίας του νυν προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Γιάννη Αδαμόπουλου λειτουργούσε με μείον 20%.

Η αύξηση των δαπανών ξεκίνησε από το 2008 όταν ο κ. Ζερβέας ανέλαβε καθήκοντα, τονίζουν πηγές του υπουργείου που ασκούν αυτή τη στιγμή έλεγχο για να δουν από που θα προκύψουν περικοπές.

Ο προβληματισμός των αρμόδιων ελεγκτών όμως έχει να κάνει και με τις πιέσεις για νέες προσλήψεις 15 τουλάχιστον επιστημονικών συνεργατών που επιδιώκει ο κ. Ζερβέας, αν και οι συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη δεν θέλουν καν να ακούνε μια τέτοια προοπτική λόγω της οικονομικής κρίσης.