Καταστροφική θα είναι για τα καλοκαιρινά φρούτα που εξάγει η χώρα μας η επέκταση της απαγόρευσης που επέβαλε η Ρωσία μετά τα αγγουράκια και τις φράουλες από την ΕΕ, και σε άλλα φρούτα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εισαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών.

Από χθες η Ρωσία αποφάσισε να επεκτείνει την απαγόρευση εισαγωγής και για στις φράουλες της ΕΕ, πέραν της απαγόρευσης λαχανικών, μέχρι να διαπιστωθεί η προέλευση της επιδημίας από το βακτήριο E-coli, μολονότι έχει ήδη ανακληθεί από την ΕΕ η προειδοποίηση για τα αγγούρια.

Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι φορτία με φράουλες και άλλα προϊόντα της χώρας μας βρέθηκαν και βρίσκονται καθ΄ οδόν προς την Ρωσία και οι Έλληνες εξαγωγείς θα υποστούν μεγάλες ζημιές από την απαγόρευση αυτή. Προσθέτει ότι ζημιές επίσης θα υποστούν και οι έλληνες παραγωγοί για την παραγωγή τους που βρίσκεται αδιάθετη. Και απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες παραστάσεις διαμαρτυρίας τους προς τις ρωσικές αρχές.