Τον διάπλου του Νοτίου Αιγαίου από την Εύβοια στην Κρήτη, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το «Χαμόγελο του Παιδιού», θα κάνουν δύο τολμηροί κωπηλάτες με τα κανό τους.

Ο 50χρονος Κώστας Μανατάκης από το Καστέλλι Κισάμου και ο 31 ετών Άγγελος Χριστοφίδης από την Αθήνα θα ταξιδέψουν έχοντας για μοναδική συντροφιά τα κουπιά και τα κανό τους διανύοντας μια απόσταση 250, περίπου, μιλίων.

Για τον Κώστα Μανατάκη δεν είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Το 1999 είχε κάνει τον περίπλου της Κρήτης, το 2000 τον περίπλου Πελοποννήσου και το 2002 το ταξίδι Αλεξανδρούπολη – Αττική.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη αποστολή έχει μια σειρά από ιδιαιτερότητες καθώς θα πρέπει να κάνουν τον διάπλου από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο μια απόσταση 48 μιλίων στο ανοικτό πέλαγος ενώ μέχρι τώρα, κάνοντας τον περίπλου της Κρήτης και της Πελοποννήσου ήταν κοντά στην ξηρά.
Η προσπάθεια θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου.

Οι δύο συνταξιδιώτες θα διανυκτερεύουν σε κάποια από τα νησιά που θα συναντήσουν και τα αντίσκηνά τους θα είναι έτοιμα για να στηθούν σε ερημικές ή πολυσύχναστες παραλίες.