Στις 29 Ιουνίου θα δικαστεί ο παραγωγός φράουλας στη Μανωλάδα της Ηλείας ο οποίος επιτέθηκε μαζί με τραμπούκους του και τραυμάτισε την Τρίτη το δημοσιογράφο του Βήματος Γιώργο Πουλιόπουλο και τον φωτορεπόρτερ Ιάκωβο Χατζησταύρου που είχαν πάει στα φραουλοχώραφα για να καταγράψουν τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών.

Ο μεγαλοπαραγωγός μαζί με την… παρέα του έδειραν τους δύο άντρες, τράκαραν το αυτοκίνητο τους και απέσπασαν τη φωτογραφική μηχανή προκειμένου να μην δουν το φως τις δημοσιότητας τα «κλικ» της εργασιακής αθλιότητας. Οι απεσταλμένοι του Βήματος κατέθεσαν μήνυση για τον ξυλαδαρμό τους, όπως και ο παραγωγός για παραβίαση ιδιωτικού χώρου, βιαιοπραγία, προπηλακισμό, ενώ ισχυρίστηκε ότι έπεσε και θύμα ξυλοδαρμού!

Ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας εισήλθαν σε καταυλισμό όπου διαμένουν περίπου 400 βούλγαροι μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται σε καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα και συνομίλησαν μαζί τους για τις συνθήκες εργασίας. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έκαναν λόγο για άθλιες συνθήκες με μικρά μεροκάματα και ανασφάλιστη εργασία.

Την ώρα που δημοσιογράφος και φωτογράφος συνομιλούσαν με τους μετανάστες, ο κατά δήλωσή του, βούλγαρος επιστάτης του καταυλισμού επενέβη και τους ζήτησε να αποχωρήσουν κάτι που όντως έγινε άμεσα. Ο Γιώργος Πουλιόπουλος και ο Ιάκωβος Χατζησταύρου επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν να φύγουν από τον καταυλισμό, όμως, ο επιστάτης άρχισε να πετάει πέτρες εναντίον τους φωνάζοντας «είστε κλέφτες».

Σε λίγη ώρα ένα τζιπ με άγνωστα άτομα άρχισαν να καταδιώκουν το αυτοκίνητο των δημοσιογράφων και μάλιστα έπεσαν στο όχημα των δύο αντρών με αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών υλικών ζημιών. Ο παραγωγός και οι συνεργοί του, κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους, άνοιξαν τις πόρτες του οχήματος των απεσταλμένων του «Βήματος», προπηλάκισαν τον Γιώργο Πουλιόπουλο και ξυλοκόπησαν τον Ιάκωβο Χατζησταύρου.