Την αρνητική του θέση στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων επιβεβαιώνει και ο δήμος Ν. Ιωνίας, με σχετική απόφαση που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο, παρουσία πλήθους δασκάλων και γονέων, για τα καταργούμενα σχολεία της πόλης.

Στην περιβόητη λίστα του υπουργείου, περιλαμβάνονται από τη Ν. Ιωνία τα παρακάτω δημοτικά 2ο και 12ο, 6ο και 13ο, 7ο και 20ο, τα οποία από 6 γίνονται 3, ενώ παράλληλα καταργείται το Διαπολιτισμικό Σχολείο της Αλσούπολης.
Στην έκτακτη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο στις 15 Μαρτίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας, ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι από πλευράς δήμου είχαν γίνει όλες οι ενέργειες, οι συσκέψεις με αρμόδιους φορείς, με την αντίστοιχη ενημέρωση από το υπουργείο να φτάνει τελευταία στιγμή.

Η κ. Κατημερτζή, ανέφερε τις περιπτώσεις των σχολείων που θίγονται, επισημαίνοντας ότι με τις συγχωνεύσεις τα τμήματα των σχολείων θα αυξηθούν, ενώ οι οργανικές θέσεις θα παραμείνουν ίδιες για τους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με ελλείψεις σε προσωπικό συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων (σ.σ. γυμναστές, καθηγητές ξένων γλωσσών κ.τ.λ.). Τέλος κάλεσε όλους δημοτικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, να συσστρατευθούν για να μην επιτρέψουν στο υπουργείο να περάσει αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. «χρειάζεται ενότητα δυνάμεων. Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός», είπε χαρακτηριστικά.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων «Σεφέρης», της ΕΛΜΕ, του διαπολιτισμικού και των υπολοίπων σχολείων, του Συλλόγου Γονέων Ν. Ιωνίας, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και την ανάγκη να ανατραπεί ο σχεδιασμός συγχωνεύσεων των σχολείων.

Ανάμεσα στις τοποθετήσεις των συμβούλων, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης επέμειναν στην πολιτική της κυβέρνησης, ως ρίζα του κακού για τις νέες ρυθμίσεις στην Παιδεία, στάθηκαν στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων ανυπακοής και υποστήριξαν ότι «μπορεί να συμφωνούμε ως προς την αποτροπή των συγχωνεύσεων, διαφωνούμε όμως ως προς τους ενόχους και την κατεύθυνση λύσης», όπως τόνισε η κ. Μαλαγάρη.

Τέλος ο δήμαρχος Ηρ. Γκότσης, ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή έκανε κάθε δυνατή ενέργεια εξαρχής για τα ζητήματα των σχολείων, επισήμανε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι ενωμένος και ανέδειξε μια ακόμη σημαντική πτυχή του Νέου Σχολείου. Ενημέρωσε το σώμα ότι από νωρίς κατέφτασαν προτάσεις επιχειρηματιών για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων, με αντάλλαγμα τη διαφήμιση των επιχειρήσεών τους. Συμβούλευσε τους γονείς να μην πέσουν στην παγίδα και δελεαστούν από τις προσφορές γιατί εάν ανοίξει ο κύκλος, σύντομα οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος θα μετακυλιστούν στου επονομαζόμενους «χορηγούς».

Ακολούθησε η ψήφιση δύο διαφορετικών κειμένων κατά των αποφάσεων του υπουργείου, το πρώτο που υπερψηφίστηκε κιόλας, προερχόταν από την πλευρά της δημοτικής αρχής και το δεύτερο από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

πηγή: ekfrasi