Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προβλέπει αύξηση των δρομολογίων κρουαζιέρας κατά 19% στο Λιμάνι του Πειραιά, μετά την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Ο ΟΛΠ μετά τις νέες εξελίξεις και στα πλαίσια ενίσχυσης των πολιτικών κρουαζιέρας, αποφάσισε σε συνεδρίασή του την επιτάχυνση των έργων αναβάθμισης των σταθμών επιβατών αλλά και να εξεταστεί η παροχή πρόσθετων εκπτώσεων για τα τιμολόγια του 2011, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης , επισκέφθηκε για το λόγο αυτό και τα Λιμάνια Πάτρας, Κατάκολου και Καλαμάτας, στα οποία συναποφασίσθηκε η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της Ο.Λ.Π. Logistics Α.Ε.

Ο ΟΛΠ αναφέρει ότι από τις προαναγγελίες των ναυτιλιακών εταιριών για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το έτος 2011 και ιδιαίτερα μετά την 1η Απριλίου, οπότε και ξεκινάει η κύρια τουριστική περίοδος, τα προγραμματισμένα δρομολόγια ανέρχονται σε 962 έναντι 823 του 2010, θα είναι επομένως αυξημένα κατά 19%.

Ο αριθμός επιβατών κρουαζιέρας, ο οποίος είχε εκτιμηθεί αρχικά σε +12% λόγω της κρίσης στις χώρες της Β. Αφρικής, αναθεωρήθηκε στο +20%. Σημειώνεται ότι στα πιο πάνω μεγέθη έχουν ληφθεί υπόψη μόνο τα στοιχεία των εταιριών εκείνων, των οποίων οι προσεγγίσεις στο Λιμάνι του Πειραιά υπερβαίνουν τις 25 ετησίως.

Επομένως ο αριθμός προσεγγίσεων θα ξεπεράσει τα 1000 κρουαζιερόπλοια, αν ληφθούν υπόψη και οι προσεγγίσεις μικρότερων εταιριών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ.