Όπως φαίνεται λοιπόν από το έγγραφο που σήμερα δημοσιεύουμε, ξεκάθαρα το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τονίζει πως «στο υπ’ αριθμόν 54/8-1-2010 έγγραφο του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικών υποθέσεων προς το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου κ. Λάμπρου αναφέρεται ότι από 21/7/2009 του είχε παραδώσει ονομαστική κατάσταση 41 εργαζομένων στην εταιρεία, οι οποίοι συνέχιζαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ενώ υπήρχαν απορριπτικές αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων επί αιτήσεων τους για συνέχιση της απασχόλησής του». Κοινώς η διοίκηση γνώριζε πως έπρεπε να σταματήσει το «πανηγύρι» που είχε στηθεί όμως δεν παρενέβη συνεχίζοντας κανονικά τις πληρωμές.

Υπάρχουν συγγενικές και επιχειρηματικές απολήξεις στους 41 της ΕΤΑ

Οι αποκαλύψεις όμως για την κακοδιοίκηση στην ΕΤΑ δεν σταματούν εδώ. Πηγές του newsbeast.gr αναφέρουν πως συγκεκριμένα άτομα από αυτά τα 41 διατηρούν στενούς συγγενικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με νυν μεγαλοστέλεχος της διοικητικής ομάδας. Πρόκειται για άνθρωπο που ορίστηκε κατόπιν πολιτικής απόφασης και ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πηγές σύντομα θα περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση μετά από φάκελο που έχει αποσταλεί στον υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο. Μάλιστα ακούγεται έντονα πως στα άτομα αυτά υπάρχει και η σύζυγος προμηθευτή της ΕΤΑ μια περίπτωση που ελέγχεται αυτή τη στιγμή ξεχωριστά.

Οι δώδεκα δικηγόροι δεν έφθαναν στην ΕΤΑ
Το έγγραφο που φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας και προκύπτει από την έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει πως όχι μόνο η κα. Αυγή Μαρκοπούλου και ο κ. Λάμπρου δεν απέλυσαν – ως όφειλαν – τα 41 άτομα αλλά η ΕΤΑ «προέβη σε σειρά αναθέσεων εξώδικου έργου χωρίς προσδιορισμό του ανατιθέμενου έργου και με μηνιαία αποζημίωση κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας που προβλέπει την απασχόληση δικηγόρων από φορείς του δημόσιου τομέα με σχέση έμμισθης εντολής και καθ’ υπέρβαση των διατάξεων κανονισμού της ΕΤΑ που προβλέπει δώδεκα θέσεις δικηγόρων». Κοινώς η ΕΤΑ με ύποπτο τρόπο και δίχως να φαίνεται ξεκάθαρα ποιο έργο έδιδε, δεν χρησιμοποιούσε τους δώδεκα (!) δικηγόρους της αλλά έδινε δουλειές εκτός.


Προσέλαβαν και 13ο δικηγόρο στην ΕΤΑ

Κι ενώ το πάρτι αδιαφάνειας εξελισσόταν, σαν να μην έφθαναν οι δεκάδες αναθέσεις έργου που σήμερα ελέγχονται ως ύποπτες, η διοίκηση της ΕΤΑ προχώρησε στην πρόσληψη κι άλλου ένα – συνταξιούχου αυτή τη φορά – δικηγόρου, ονόματι Μαρινίδης. Ο τελευταίος φέρεται να είναι στενός φίλος της κας. Μαρκοπούλου.

Γιατί κωλυσιεργεί η κα. Μαρκοπούλου;
Κι ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ήταν απολύτως ξεκάθαρο για την τα όσα συμβαίνουν στη ΕΤΑ ζητώντας να διακοπεί κάθε υπηρεσία από τους 41 παράνομους υπαλλήλους αλλά και να σταματήσει η αποδοχή από την διοίκηση του φορέα κάθε ανάθεσης σύμβασης εξώδικου έργουσε δικγηγόρους, το newsbeast.gr πληροφορείται πως τίοποτα δεν έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Πολύ περισσότερο μάλιστα, δεν τηρήθηκε η υπόσχεση που η κα. Μαρκοπούλου είχε δώσει για τον ορισμό έμπειρου στελέχους της ΕΤΑ ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των προτάσεων της σχετικής έκθεσης του υπουργείου Εσωτερικών.