Να διεξαχθεί έρευνα και μάλιστα άμεσα ζήτησε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος μετά το χθεσινό δημοσίευμα του newsbeast ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης πληρώνει 41 παράνομους υπαλλήλους τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής «να ελέγξει άμεσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και του νόμου τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης της ανωτέρω ανώνυμης εταιρείας και να επιληφθεί για την άμεση εφαρμογή όσων επιτάσσουν οι κείμενες διατάξεις, οι δικαστικές αποφάσεις και τα σχετικά πορίσματα ελεγκτικών οργάνων της διοίκησης».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που εξασφάλισε το newsbeast η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πληρώνει 41 παράνομους υπαλλήλους σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έχουν συγγενικές ή επιχειρηματικές σχέσεις με μεγαλοστέλεχος της διοικητικής ομάδας της ΕΤΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός είναι έξω φρενών με τις παρατυπίες της προέδρου του φορέα Αυγή Μαρκοπούλου και του διεθύνοντος συμβούλου κ. Λάμπρου, καθώς ενέργειες τέτοιου είδους δεν συνάδουν με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και των νόμων που απορρέουν από αυτή.

Μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο που οι γκάφες των πολιτικών και οι αναδιπλώσεις στη συνέχεια, όπως το θέμα με τους ημιυπαίθριους αλλά και την δημοσιοποίηση δια στόματος τροϊκανών της ανάγκης για «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, ένα ακόμη ατόπημα βαρύνουσας σημασίας «εκθέτει» την κυβέρνηση.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε από τον κ. Γερουλάνο, τα οποία αν συνάδουν με τα στοιχεία του πορίσματος που δημοσίευσε το newsbeast θα δούμε αν θα τρίξει η καρέκλα των υπευθύνων που ανεύθυνα κατασπαταλούν χρήμα του δημοσίου για προσωπικά τους ρουσφέτια, και οι οποίοι από ευθιξία θα έπρεπε ήδη να έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους.