«Δεν είμαι άνθρωπός της σιωπής. Μιλάω εκεί που πρέπει και όταν χρειάζεται». Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, στην εκπομπή «Ζούγκλα», έδωσε τις δικές του απαντήσεις μιλώντας για την οικονομική κρίση, το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και την εκκλησιαστική περιουσία.

Ο κ. Ιερώνυμος ξεκαθάρισε ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι πολύ μικρότερη από αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί, ενώ, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο η εκκλησία βοήθησε την ελληνική οικονομία τόνισε ότι «ποτέ δεν έμαθε κανείς που πήγαν τα χρήματα που δόθηκαν από όλες τις μητροπόλεις της χώρας και όταν ζητήσαμε να μάθουμε τι έγιναν οι δωρεές, μας απάντησαν ότι κάηκαν τα αρχεία του υπουργείου οικονομικών».

Αναφερόμενος στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας είπε «αν δε μας θέλει το κράτος τότε να μας το πει να φύγουμε». Πρόσθεσε δε, πως κάθε κράτος θέλει μία εκκλησία «αδρανή» και όχι δυναμική.

Για την οικονομική κρίση τόνισε πως υπάρχουν ευθύνες τόσο αυτών που ψηφίζουν όσο και εκείνων που εκλέγονται, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κάνει «ηχηρές» παρεμβάσεις, υπογράμμισε ότι η στάση του έναντι των αποφάσεων της κυβέρνησης μπορεί να αλλάξει αν του δοθεί το πράσινο φως από την Ιερά Σύνοδο.