Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους τις επόμενες εβδομάδες αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα, ενώ ισχύει η τριήμερη απεργία που έχει εξαγγελθεί για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στη διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης φαρμάκων εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

«Δεν θέλουμε τη σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί ζητήσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, πρόσθεσε.