Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους χθες σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος, οι τρεις ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους κι ένας εργαζόμενος σε πλοίο βρέθηκε νεκρός εντός της καμπίνας του.

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Διαφανίου στην Κάρπαθο, ότι ένας 52χρονος Έλληνας , μέλος πληρώματος πλοίου (ειδικότητας μάγειρας Γ΄) εντοπίστηκε εντός της καμπίνας του, χωρίς τις αισθήσεις του. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι των Πηγαδίων της Καρπάθου, διαπιστώθηκε ο θάνατος του 52χρονου από ιατρό του Νοσοκομείου της Καρπάθου. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Διαφανίου.

Ο δεύτερος θάνατος σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ζάκυνθο όταν μια 77χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΛΥΚΕΣ¨. Στην 77χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Ένας αλλοδαπός 50χρονος βρέθηκε νεκρός εντός της θάλασσας στο Φισκάρδο, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε παραλία πλησίον ιχθυοκαλλιεργειών της περιοχής. Η σορός του 50χρονου ανασύρθηκε με τη συνδρομή πλωτού γερανού του Λιμενικού Σώματος και πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία των Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου.

Το τελευταίο θύμα πνιγμού εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σταυρού. Πρόκειται για έναν 58χρονο αλλοδαπό που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός του λιμανιού. Ο 58χρονος ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε από αλιευτικό σκάφος στη δυτική παραλία του Σταυρού. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.