«Δεν είναι πλαστικός χειρουργός, ο γιατρός που έκανε τη λιποαναρρόφηση», ανέφερε ο γνωστός πλαστικός χειρουργός και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, Ιωάννης Λύρας, για τον γιατρό που τέλεσε την επέμβαση στην 57χρονη κομμώτρια της Πάτρας, η οποία πέθανε ξαφνικά πριν συμπληρωθεί 48ωρο από το χειρουργείο, βυθίζοντας σε θλίψη την τοπική κοινωνία.

«Δεν είναι καθόλου απλή επέμβαση η λιποαναρρόφηση. Παγκοσμίως οι περισσότεροι θάνατοι από την πλαστική χειρουργική γίνονται από τη λιποαναρρόφηση και από καμία άλλη επέμβαση», επεσήμανε ο κ. Λύρας, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

«Ως μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, από δική μου έρευνα, είδα ότι το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν είναι πλαστικός χειρουργός. Επειδή δεν είναι πλαστικός χειρουργός, το πειθαρχικό συμβούλιο των πλαστικών δεν θα ασχοληθεί, όμως θα ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών», τόνισε.

Συμπληρωματικά, ο πλαστικός χειρούργος είπε ότι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει κανένας προεγχειρητικός έλεγχος στην ασθενή.

Ζαλιζόταν και λιποθύμησε στα χέρια της κόρης της μετά την επέμβαση

«Ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά, όμως όταν πήγαμε σπίτι, η μητέρα μου άρχισε να πονά και είχε ναυτίες. Ζαλιζόταν και πονούσε έντονα το κεφάλι της. Πήγαμε στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Φύγαμε, αλλά η μητέρα μου εξακολουθούσε να ζαλίζεται και, γυρίζοντας σπίτι, στο ασανσέρ λιποθύμησε πάνω μου. Την ξαναπήγα σε ιδιωτικό νοσοκομείο και από εκεί μας έδωσαν εξιτήριο. Γυρίσαμε σπίτι, πονούσε και το στομάχι της και τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Κάλεσα την αστυνομία, πήγαμε με περιπολικό στο Γενικό Νίκαιας, όπου οι γιατροί τη διασωλήνωσαν, αλλά δεν τα κατάφερε», λέει η κόρη της 57χρονης Χαράς, περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν μετά την επέμβαση της μητέρας της.