Καθορίστηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, οι αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών.

Συγκεκριμένα στους αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκτός των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία, οργάνωση, συντονισμό και την εποπτεία των Υπηρεσιών της Π.Ε., μεταβιβάστηκαν οι εξής αρμοδιότητες:

Στον Ευστράτιο Ιωάννου τα θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, στην Θεοδώρα Καλογιάννη τα θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, στον Κωνσταντίνο Παππά τα θέματα Γεωργίας, στον Θωμά Πιτούλη, τα θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Στους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανατέθηκαν οι εξής αρμοδιότητες: Στον Ιωάννη Καραμπίνα, τα θέματα Μεταφορών Επικοινωνιών και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, στον Παντελή Κολόκα, τα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στον Οδυσσέα Πότση, τα θέματα Υγείας.

Στο μεταξύ, την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Κατά τη διάρκειά της εξέλεξε ως Αντιπρόεδρο τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Ντέτσικα. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για οργανωτικά ζητήματα της Επιτροπής.