Για τον τρόπο που ζούσε η οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία μίλησε το πρωί της Τρίτης (20/2) η νονά του 6χρονου αγοριού, παιδιού του ζευγαριού που ζει σε λαγούμια. Όπως τόνισε η ίδια, έλεγε στους γονείς να στείλουν ξανά τα παιδιά στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η νονά του ενός από τα παιδιά της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» αρχικά αναφέρθηκε στην εργασία του πατέρα της οικογένειας, λέγοντας: «Όταν μιλούσαμε, μου έλεγε ότι ετοιμάζει τα χαρτιά του, για να τα στείλει στον δήμο, καθώς θα άλλαζε ειδικότητα».

«Τα παιδιά πήγαιναν σχολείο μέχρι την περίοδο του κορονοϊού»

Σχετικά με το αν πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, η Καλλιόπη Γεωργιάδη επισήμανε πως «τα παιδιά πήγαιναν σχολείο μέχρι την περίοδο του κορονοϊού».

«Τα δύο μεγάλα παιδιά, η Σοφία και η Παρασκευή, έχουν τελειώσει το Λύκειο. Το αγόρι που έχω βαφτίσει τώρα είναι 6 ετών και θα έπρεπε να πηγαίνει πρώτη δημοτικού» είπε και πρόσθεσε:

«Τα άλλα δύο αγόρια της οικογένειας είχαν πάει μέχρι έκτη δημοτικού και πρώτη γυμνασίου αντίστοιχα. Τώρα τα έχουν αποσύρει από το σχολείο. Εγώ τους έλεγα να τα επαναφέρουν».

Σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο που ο άνδρας αποκαλεί τη μητέρα των παιδιών «αδερφή του» απάντησε: «Είναι κανονικά παντρεμένοι – αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας».