Υλικά

sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 μεγάλα αυγά
-1/2 κουταλιά του γλυκού βανίλια
-1 κουταλιά της σούπας γάλα
-1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη των 250 γραμμαρίων


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, τι 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη) και ανακατέψτε τα για 1 λεπτό.

Έπειτα σε άλλο μπολ ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό μαζί με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να αποκτήσει μια κρεμώδης υφή.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το πρώτο αυγό και ανακατεύουμε και μετά το δεύτερο και ξανά ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς και τη μια κουταλιά της σούπας γάλα και αναδεύουμε.

Στο μεταξύ λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μείγμα μας 1 κούπα από τη ζύμη και την ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Για να κάνουμε σχήμα στη ζύμη μας θα ρίξουμε πρώτα 1 κούπα από το μείγμα ζύμης με βανίλια στον πάτο της φόρμας. Μετά ρίχνουμε άλλη μια κούπα από το σοκολατένιο μείγμα και εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Στο τέλος χαράζετε με ζικ ζακ κινήσεις την ζύμη με ένα μαχαιράκι για να απλωθεί καλά το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.