Υλικά

  • Για τα μπισκότα σοκολάτας
  • 1 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (1 1/4 sticks) σε θερμοκρασία δωματίου, ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Για την κρέμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι 57 γραμμάρια (1/2 ραβδί) σε θερμοκρασία δωματίου, ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού φυτική μαργαρίνη 57 γραμμάρια
  • 2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη 250 γραμμάρια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

sidagi.gr

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα σοκολάτας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, αλάτι και ζάχαρη.

Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απλά μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.

Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο κουταλάκι του γλυκού και πάρτε λίγο-λίγο από τη ζύμη φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια σε σχήμα ενός μικρού καρυδιού. Στη συνέχεια, τα πατικώνετε με τη βάση της παλάμης σας.

Ψήστε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα με αέρα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα γεμίζουμε με το μείγμα βανίλια με τη βοήθεια ενός κορνέ.



Για την κρέμα βανίλιας

Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, τη φυτική μαργαρίνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Χρησιμοποιώντας μια σακούλα κορνέ, γεμίζουμε τα μπισκότα.