Υλικά

  • 200 γραμμάρια φράουλες πολτοποιημένες
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μπισκότα
  • 110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

sidagi.gr


Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια, λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε στη δυνατή σκάλα. Σταδιακά ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.

Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μούλτι και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα και τη χτυπημένη σαντιγί.

Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.

Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή.