Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 1 ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι κρασιού αλισίβα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι κρασιού πορτοκαλάδα
  • 1 ποτήρι κρασιού ούζου
  • 3 κάψες βανίλιας
  • ½ λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
  • 1 μπολ ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
  • Αλάτι

sidagi.gr


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε ένα μπολ 1 ½ κιλό αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο καιτην κανέλα και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο, 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη, 1 ποτήρι κρασιού αλισίβα, 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί, 1 ποτήρι κρασιού ούζου, 1 ποτήρι κρασιού πορτοκαλάδα, 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα3 κάψες βανίλιας, το χυμό από το μισό λεμόνι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζό για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις 3 κάψες βανίλιας, το χυμό από το μισό λεμόνι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.

Στο μπολ αυτό ρίχνουμε σταδιακά και σιγά-σιγά το μείγμα από αλέυρι και όπως το ρίχνουμε ανακατεύουμε.
Μόλις δέσει το μείγμα, αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή και ανάλαφρη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη απλώνοντάς την σε όλη την έκταση του ταψιού.

Βάζουμε τη μπουγάτσα να ψηθεί στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο ώστε να μην είναι καυτή και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίουκαι την πασπαλίζουμρε από πάνω με ζάχαρη και κανέλα.