Υλικά

  • Για το παντεσπάνι
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουερ
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Για να μουσκέψουμε το παντεσπάνι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Για την κρέμα
  • μερικές σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού στιγμιαίο καφέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Για επικάλυψη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τη σαντιγί
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τη ζάχαρη.

Αναμειγνύουμε το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα στο προηγούμενο μείγμα. Το τοποθετούμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. ελαφρώς βουτυρωμένα, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τον καφέ, τα αμύγδαλα και τους κρόκους έναν έναν. Με προσοχή ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις.

Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι στα δύο, οριζοντίως. Βρέχουμε το καθένα με γάλα, ρούμι και το άρωμα πικραμύγδαλου. Βάζουμε το ένα ως βάση σε πιατέλα και καλύπτουμε με το ⅓ της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε ώσπου να μπουν όλα τα παντεσπάνια και να τελειώσει η κρέμα.

Για τη σαντιγί

Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει, ώστε να μην κόψει η σαντιγί.

Στη συνέχεια αφού η σαντιγί μας είναι έτοιμη σκεπάζουμε την τούρτα με σαντιγί και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.