Υλικά

Ο Χρήστος Ροποτός γεννήθηκε στο Ντάλας Τέξας της Αμερικής. Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τα πρώτα αρώματα ήρθαν από τον παππού του Ηλία και τα πρώτα μαθήματα και τεχνικές επίσης από τον πατέρα του, ρίζες δυο γενιών σεφ, δηλαδή οικογενειακή ιστορία. Λόγω καταγωγής του πατέρα του από Θεσσαλία και ρίζες Μικράς Ασίας ήταν σημαντικός καταλύτης στη σχέση του με παραδοσιακές συνταγές Ελλάδος και Πολίτικης κουζίνας. Σπούδασε ΣΤΕ Γαλαξιδίου, είναι καθηγητής σε ιδιωτικό ΙΕΚ Πάτρας και Executive chef σε αλυσίδα ξενοδοχείων στις βόρειες Σποράδες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής τέχνης και fruit carving. Αγαπημένες του κουζίνες είναι η Μικρασιάτικη και η Ελληνική παραδοσιακή. Του αρέσει να συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες τεχνικές. Επίσης είναι εξειδικευμένος και σε άλλες εθνικές κουζίνες. Ως επίλεκτο μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος προωθεί την Ελληνική γαστρονομία με κάθε ευκαιρία στην Ελλάδα. Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων E-mail επικοινωνίας: [email protected]