Τι μπορείς να κάνεις αν έριξες πολύ αλάτι στο φαγητό

Είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση ποσότητα


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
8:53
13/01/2020
1
loading

Ακόμα και οι πιο πεπειραμένοι σεφ κάνουν λαθάκια στην κουζίνα, καθώς ο δαίμονας καραδοκεί στη γωνιά.

Κι ένα από τα πιο συχνά είναι το υπερβολικό αλάτι ή τα παραπανίσια καρυκεύματα όταν μαγειρεύουμε, που καπελώνουν τελικά τη γεύση του φαγητού. Ή το κάνουν απλά να μην τρώγεται!

Όπως μας εξηγεί όμως ο Adam Hitchen, γνωστός σεφ και ιθύνων νους πίσω από την εφαρμογή Rate My Recipe, το υπερβολικό αλάτι δεν σημαίνει πως το φαγητό είναι για πέταμα.

Αν βγει λοιπόν πολύ αλατισμένο ή πικάντικο, «προσθέστε στο σκεύος μια βρασμένη ή ωμή πατάτα, καθώς το άμυλο λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφώντας το καρύκευμα ή το αλάτι».

Εναλλακτικά, μας λέει, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε περισσότερα υλικά στο μείγμα, όπως ρύζι, μακαρόνια ή λαχανικά, ώστε να απορροφήσουν τα εξτρά μπαχαρικά και να σώσουν την παρτίδα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΓΝΩΣΤΌΣ

    Έλεος ακαταλαβίστικα ειναι αυτα που αναρτάται... Βαζετε τον αυτόματο μεταφραστή και ότι μεταφρασει.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει