Για πραγματικά γευστικά ψητά, να τι πρέπει να κάνετε

To μυστικό των γκουρού του μπάρμπεκιου


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
8:52
31/12/2019
1
loading

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω τα κουτσοβολεύουν με την ψησταριά, έναν πραγματικά δύσκολο τρόπο προετοιμασίας φαγητού.

Είναι όμως η γεύση που δίνει στο κρέας και αυτή η αίσθηση της προσφοράς στην παρέα που μας κάνει να το επιχειρούμε ξανά και ξανά, αποκτώντας σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερη εμπειρία.

Όπως μας λέει όμως ο Τζέιμι Όλιβερ, αυτό δεν φτάνει, καθώς το μπάρμπεκιου έχει τα μικρά μυστικά του.

Κι από αυτά, το Νο 1 ίσως για γευστικό κρέας είναι το είδος του κάρβουνου που χρησιμοποιούμε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποιο φυσικό προϊόν, χωρίς πολλή επεξεργασία, μας λέει.

Αν θέλουμε όμως το κάτι παραπάνω, το πραγματικό μυστικό των σεφ είναι τα ξύλα καπνίσματος (wood chips). Τα οποία τα προσθέτεις στα κάρβουνα για το κατιτίς παραπάνω στη γεύση.

Ο γνωστός βρετανός σεφ προτείνει καρυδιά και βελανιδιά για ψάρια και χοιρινά, ενώ κερασιά και μηλιά είναι κατάλληλες για κάθε είδους κρέας.

«Βουτήξτε απλώς τη μισή ποσότητα απ’ αυτή που θα χρησιμοποιήσετε στο νερό για να κρατήσει περισσότερο»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar εκεί έξω

    να πάτε να πουντιάσετε και να μην ξαναγράψετε
    μιμητικά πιθηκάκια

    ίσως να πληρώνατε έναν φροντιστή να σας μάθει να γράφετε στοιχειωδώς;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει