Υλικά

Είναι γεγονός πως για τον καφέ θα ακούσεις πολλά και διάφορα, ο Νο 1 κανόνας είναι πάντως πολύ απλός και πρακτικός. Όλα έχουν να κάνουν με την εξάλειψη των διάφορων μεταβλητών που εμπλέκονται στη διαδικασία παρασκευής του καφέ και μετατρέπουν το αποτέλεσμα σε προϊόν τύχης. Και ο πιο εύκολος τρόπος είναι η χρήση της ίδιας ποσότητας καφέ και νερού σε κάθε παρασκευή. Η χρήση μιας ψηφιακής ζυγαριάς απλοποιεί κατά πολύ τα πράγματα, αν και δεν είναι μονόδρομος. Η ιδανική λοιπόν αναλογία γαλλικού καφέ και νερού είναι το 1:20, ένα μέρος καφέ ανά 20 μέρη νερού δηλαδή. Για να γίνει ακόμα πιο απλό, μιλάμε για 7,5 γραμμάρια καφέ ανά 150 χιλιοστόλιτρα (mL) νερού. Αυτό αποδίδει έναν σχετικά δυνατό καφέ. Δεν είναι βέβαια ευαγγέλιο, καθώς πολλοί μύστες του καφέ τον πίνουν δυνατότερο, ακόμα και σε αναλογία 1:14, ενώ άλλοι τον προτιμούν πιο ήπιο, ακόμα και τόσο χαμηλά όσο στο 1:30. Το θέμα είναι να βρεις τον δικό σου χρυσό κανόνα και να τον τηρείς ευλαβικά ώστε να πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά.