Υλικά

  • 3 1/2 κιλά ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τα ροδάκινα και το χυμό λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή έναν πολτοποιητή για να συνθλίψετε τα ροδάκινα στην επιθυμητή σύσταση.
  2. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε τη ζάχαρη στο μείγμα των ροδάκινων. Επαναφέρετε τα ροδάκινα σε πλήρη βρασμό, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Συνεχίστε να βράζετε και να ανακατεύετε, μέχρι τα ροδάκινα να μειωθούν και να αποκτήσουν την επιθυμητή συνοχή.  (Από 15 έως 25 λεπτά -η μαρμελάδα θα πρέπει να κολλάει στο κουτάλι όταν το σηκώνετε και το γυρίζετε στο πλάι).
  4. Αφήστε τη μαρμελάδα ροδάκινο να κρυώσει, αν διαπιστώσετε ότι η μαρμελάδα δεν έχει τη συνοχή που επιθυμείτε, μπορείτε να επαναφέρετε τα ροδάκινα σε βρασμό για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια να τα αφήσετε να κρυώσουν ξανά.