Υλικά

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, σε κύβους
  • 1 μέτρια κίτρινη καλοκαιρινή κολοκύθα, σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα θρυμματισμένες ντομάτες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό, χωρισμένο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και την κίτρινη κολοκύθα, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.
  3. Ρίξτε τις ντομάτες στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τη ρίγανη, το μαϊντανό και το μισό βασιλικό και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και προσθέστε τα μακαρόνια και την κολοκύθα στο μείγμα λαχανικών. Περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε. Προσθέστε το τυρί και τον υπόλοιπο βασιλικό.