Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 κ. γλ. νουτέλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό (ή 2 μεσαία)
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε την κόρα από το ψωμί και με έναν πλάστη ανοίξτε κάθε φέτα ψωμιού μέχρι να γίνει επίπεδη.
Βήμα 2
Αλείψτε κάθε φέτα ψωμιού με μια στρώση νουτέλα (περίπου 1/2 κουταλιά της σούπας ανά φέτα) και τυλίξτε σφιχτά σε ρολάκια.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό ρηχό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 4
Σε ένα άλλο μικρό ρηχό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 5
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Βουτήξτε κάθε ρολό στο μείγμα γάλακτος και αυγών. Τοποθετήστε τα ρολά στο τηγάνι και ψήστε τα για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά από όλες τις πλευρές.
Βήμα 6
Επαναλάβετε για όλα τα ρολάκια.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο