Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 κ. γλ. νουτέλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό (ή 2 μεσαία)
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Κόψτε την κόρα από το ψωμί και με έναν πλάστη ανοίξτε κάθε φέτα ψωμιού μέχρι να γίνει επίπεδη.
  2. Αλείψτε κάθε φέτα ψωμιού με μια στρώση νουτέλα (περίπου 1/2 κουταλιά της σούπας ανά φέτα) και τυλίξτε σφιχτά σε ρολάκια.
  3. Σε ένα μικρό ρηχό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήστε το στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μικρό ρηχό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Βουτήξτε κάθε ρολό στο μείγμα γάλακτος και αυγών. Τοποθετήστε τα ρολά στο τηγάνι και ψήστε τα για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά από όλες τις πλευρές.
  6. Επαναλάβετε για όλα τα ρολάκια.