Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σ. πράσινο τσάι σε σκόνη (matcha)
  • 1/4 κ. σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Λιωμένη σοκολάτα, ημίγλυκη και λευκή σοκολάτα για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το πράσινο τσάι σε σκόνη και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  2. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση, τοποθετήστε κάθε μισό σε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και πλάστε και τα δύο σε κορμούς. Τυλίξτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, κόψτε τη ζύμη σε φέτες και τοποθετήστε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Ψήστε μέχρι η ζύμη να μην φαίνεται πλέον ωμή και τα μπισκότα να έχουν μόλις σφίξει στις άκρες, 8 έως 9 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε λαμαρίνα στη σχάρα.
  5. Εάν θέλετε, βυθίστε το μισό από κάθε μπισκότο σε λιωμένη σοκολάτα και αφήστε να κρυώσει.