Υλικά

  • 5- 6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Σκόρδο τριμμένο κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήστε στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20- 25 λεπτά.
Βήμα 3
Βγάλτε από το φούρνο και καθαρίστε την ψίχα από την φλούδα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα μπολ.
Βήμα 5
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, ρίξτε το στο μπολ με τις μελιτζάνες και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 6
Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και δοκιμάστε το αλάτι και το ξίδι. Κατά βούληση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο.
Βήμα 7
Μπορείτε να προσθέστε, επίσης, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.