Υλικά

  • 5- 6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Σκόρδο τριμμένο κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήστε στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20- 25 λεπτά.
  3. Βγάλτε από το φούρνο και καθαρίστε την ψίχα από την φλούδα.
  4. Τοποθετήστε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα μπολ.
  5. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, ρίξτε το στο μπολ με τις μελιτζάνες και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και δοκιμάστε το αλάτι και το ξίδι. Κατά βούληση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο.
  7. Μπορείτε να προσθέστε, επίσης, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης.