Υλικά

Τα ψάρια είναι διαβόητα για την ευκολία με την οποία κολλάνε πάνω στη σχάρα, προκαλώντας αμηχανία ακόμα σε πεπειραμένους ψήστες. Κι ενώ όλοι οι ειδικοί μας λένε πως ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να παραμένει η σχάρα καθαρή και καλολαδωμένη, κάποιοι ορκίζονται πως υπάρχει και ακόμα καλύτερη μέθοδος. Μπάρμπεκιου: Πώς μπορείς να κάνεις τη σχάρα… αντικολλητική

Πώς μπορεί να απαλλαγεί κάποιος από τον εφιάλτη των κολλημένων κρεάτων και ψαρικών πάνω στη σχάρα; Με το άμυλο. Αυτό αποκαλύπτει η γνωστή μαγειρική ιστοσελίδα Love Food, «το άμυλο της πατάτας κάνει μαγικά», μας λέει. Ο τρόπος εύκολος: κόβουμε μια πατάτα στη μέση, την τσιμπάμε με ένα πιρούνι και περνάμε καλά-καλά την καυτή σχάρα, τρίβοντάς τη αρκετές φορές. Η σχάρα πρέπει να είναι πολύ ζεστή, ώστε να ακούγεται ο ήχος του τσιτσιρίσματος όταν την αλείφουμε με την πατάτα, να καίγεται δηλαδή το άμυλο. Αυτό θα κάνει τη σχάρα πραγματικά αντικολλητική, μας λέει πάντα το Love Food, επιτρέποντας να ψήσουμε άφοβα ακόμα και ψάρια με ντελικάτη πέτσα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.