Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ. σ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ συνδυάστε το μέλι και τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βουρτσίστε ελαφρά με το μείγμα κάθε φιλέτο σολομού.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το μείγμα στις σάρκες των φιλέτων σολομού.
Βήμα 3
Θερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά και προσθέστε την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το φιλέτο σολομού με την πέτσα προς τα κάτω και μειώστε αμέσως τη φωτιά σε μέτρια- χαμηλή.
Βήμα 5
Μαγειρέψτε το σολομό για 7 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά και τηγανίστε για επιπλέον 1- 2 λεπτά.
Βήμα 6
Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε κάθε φιλέτο με το καστανό ρύζι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.