Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ. σ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καστανό ρύζι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ συνδυάστε το μέλι και τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βουρτσίστε ελαφρά με το μείγμα κάθε φιλέτο σολομού.
  2. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το μείγμα στις σάρκες των φιλέτων σολομού.
  3. Θερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά και προσθέστε την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  4. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το φιλέτο σολομού με την πέτσα προς τα κάτω και μειώστε αμέσως τη φωτιά σε μέτρια- χαμηλή.
  5. Μαγειρέψτε το σολομό για 7 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά και τηγανίστε για επιπλέον 1- 2 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε κάθε φιλέτο με το καστανό ρύζι.