Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά)
  • 2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
  • Σκόνη κακάου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και βανίλια μέχρι να αποκτήσετε ένα απαλό μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το μπράντι (εάν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Βήμα 3
Βυθίστε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και τοποθετήστε σε ένα ταψί, δημιουργώντας την πρώτη στρώση.
Βήμα 4
Απλώστε το μισό μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και επαναλάβετε ακόμη μία φορά την διαδικασία.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με τη σκόνη κακάου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες πριν να το καταναλώσετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.