Υλικά

  • 170 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 8 φράουλες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια- χαμηλή φωτιά, χωρίς ωστόσο να βράσει.
Βήμα 2
Ρίξτε το ζεστό γάλα πάνω από τη σοκολάτα και προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι.
Βήμα 3
Αφήστε στην άκρη για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 5
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 6
Στρώστε τη μους σοκολάτας στο κάτω μέρος ενός μικρού μπολ ή ποτηριού για γλυκά και καλύψτε με μια στρώση από τις κομμένες φράουλες.
Βήμα 7
Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.