Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 900 γρ. γαρίδες
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 6 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  3. Σοτάρετε το σκόρδο και τις γαρίδες και αφαιρέστε μόνο τις γαρίδες μόλις πάρουν μια ροζ απόχρωση.
  4. Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύοντας έως ότου χάσουν τα υγρά τους.
  5. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
  7. Τέλος, ρίξτε στην κατσαρόλα τις μαγειρεμένες γαρίδες, το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.