Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι, για γεύση
  • 2 μπανάνες μέτριες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 1 αβγό
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα άλλο μπολ και λιώστε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 4
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βήμα 5
Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά υλικά σε εκείνο με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες μάφιν και ψήστε στον προσθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 7
Για τη γαρνιτούρα με φυστικοβούτυρο, ανακατέψτε το μέλι με το φυστικοβούτυρο και το γάλα αμυγδάλου και γαρνίρετε τα μάφιν, συμπληρώνοντας με θρυμματισμένα φιστίκια (προαιρετικά).
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.