Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι, για γεύση
  • 2 μπανάνες μέτριες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 1 αβγό
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα άλλο μπολ και λιώστε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
  4. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά υλικά σε εκείνο με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  6. Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες μάφιν και ψήστε στον προσθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  7. Για τη γαρνιτούρα με φυστικοβούτυρο, ανακατέψτε το μέλι με το φυστικοβούτυρο και το γάλα αμυγδάλου και γαρνίρετε τα μάφιν, συμπληρώνοντας με θρυμματισμένα φιστίκια (προαιρετικά).