Υλικά

  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 3/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βήμα 2
Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι.
Βήμα 5
Με την βοήθεια ενός κουταλιού δημιουργήστε τα μπισκότα ακουμπώντας τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλα.
Βήμα 7
Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.