Υλικά

  • 500 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 μήλο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και το αλάτι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε τις φέτες με το χυμό λεμονιού και το πετιμέζι.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη και απλώνουμε πάνω της τις φέτες του μήλου. Από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το τσένταρ και τα αμύγδαλα.
  4. Ψήνουμε την πίτσα σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη.