Υλικά

  • 6 μπισκότα τριμμένα
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 60 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί
  • 6 μικρά γυάλινα βαζάκια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τις δύο κουταλιές ζάχαρη.
Βήμα 2
Χωρίστε ομοιόμορφα το μείγμα στα βαζάκια και πιέστε απαλά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε πάνω από το μείγμα τις μισές φράουλες και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες αφήνοντάς τες στην άκρη.
Βήμα 4
Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού και το 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
Βήμα 5
Προσθέστε τη σαντιγί και τις ψιλοκομμένες φράουλες και μοιράστε ομοιόμορφα στα βαζάκια.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένες φράουλες και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
TAGS