Υλικά

  • 6 μπισκότα τριμμένα
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 60 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί
  • 6 μικρά γυάλινα βαζάκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τις δύο κουταλιές ζάχαρη.
  2. Χωρίστε ομοιόμορφα το μείγμα στα βαζάκια και πιέστε απαλά.
  3. Τοποθετήστε πάνω από το μείγμα τις μισές φράουλες και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες αφήνοντάς τες στην άκρη.
  4. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού και το 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  5. Προσθέστε τη σαντιγί και τις ψιλοκομμένες φράουλες και μοιράστε ομοιόμορφα στα βαζάκια.
  6. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένες φράουλες και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.