Υλικά
Είναι μια αλήθεια που ξέρουν οι πάντες, πως το κόκκινο κρασί πάει με το κρέας και το λευκό με το ψάρι.
Ένας γαστρονομικός κανόνας που μοιάζει προαιώνιος και απαράβατος. Σωστά; Εντελώς λάθος!
Και δεν μιλάμε απλώς για το προσωπικό του γούστου, πως πίνεις ό,τι κρασί θες δηλαδή με ό,τι φαγητό προτιμάς, αλλά για εξαιρέσεις στον κανόνα που προτείνουν οι κορυφαίοι σεφ και σομελιέ.
Οι οποίοι σπεύδουν εξάλλου να τονίσουν πως και ο γενικός κανόνας δεν ισχύει εν πολλοίς. Η υψηλή γαστρονομία απεικονίζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, θέλοντας τα πλούσια ψάρια και το μοσχάρι να ταιριάζουν γάντι με τα κόκκινα κρασιά, ενώ με το χοιρινό να πηγαίνουν οι λευκοί οίνοι.
Σημασία έχει περισσότερο η θερμοκρασία του φαγητού. Αυτή είναι η νέα τάση. Πιάτα που σερβίρονται κρύα αναζητούν πιο ελαφρά κρασιά από ζεστά, πλούσια πιάτα ή ψητά στα κάρβουνα.

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 