Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 80 γρ. νερό
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 80 γρ. σιμιγδάλι
  • Για την επικάλυψη
  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. blue cheese ή ροκφόρ
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 40 γρ. τσένταρ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε το ταψί μέχρι να κάψει.
  2. Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
  3. Απλώνουμε το μισό σιμιγδάλι σε ξύλινη επιφάνεια, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα λεπτό ζυμάρι σε διαστάσεις ταψιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω την ανοιχτή ζύμη.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ροκφόρ, το τσένταρ, πιπέρι και το μισό σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κύβους και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτσα και μετά ρίχνουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
  5. Τοποθετούμε την πίτσα μέσα στο καυτό ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.