Υπάρχουν πολλές συνταγές που ζητούν κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια, ώστε να διανεμηθεί ομοιόμορφα στο σκεύος.

Το βούτυρο προσθέτει επίπεδα γεύσης στο φαγητό και το βοηθά να αποκτήσει αυτή τη λαχταριστή καφετί απόχρωση. Μόνο που η διαδικασία να το κόψεις σε μικρά κομματάκια δεν είναι πάντα τόσο απλή, καθώς έχει την ενοχλητική τάση να κολλάει στο μαχαίρι.

Αυτό λύνουμε με το κόλπο των σεφ, που περνούν υποχρεωτικά το κρύο βούτυρο από τον τρίφτη. Τις μεγάλες τρύπες του τρίφτη, συγκεκριμένα, ώστε να πάρουν ισόποσες ποσότητες που μπορούν να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο σκεύος.

Το βούτυρο πρέπει να είναι κατευθείαν από το ψυγείο, να μη μείνει καθόλου στον πάγκο δηλαδή, για καλύτερα αποτελέσματα.

Και είναι μια πολύ γρήγορη και απλή διαδικασία που αναβαθμίζει και απλοποιεί ό,τι ακολουθεί.

TAGS