Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 850 ml ζωμό λαχανικών
  • 500 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. λευκά φασόλια σε κονσέρβα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, τα καρότα και τα φασόλια, καλύψτε και αφήστε να βράσουν για 20- 25 λεπτά.
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά και χτυπήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει μια τέλεια βελούδινη υφή.
  5. Τοποθετήστε και πάλι στη φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση.
  6. Σερβίρετε γαρνίροντας με τριμμένα αμύγδαλα και μοσχοκάρυδο.