Υλικά

Αφήνοντας τη γεύση κατά μέρος, η εμφάνιση του κρέατος που βγαίνει από τη θράκα είναι κάτι που απασχολεί πολλούς ψήστες. Ειδικά όταν πάνε να συγκρίνουν τα δικά τους ψητά με αυτά που προέρχονται από τις σχάρες των επαγγελματιών σε καλά εστιατόρια. Μόνο που αυτά τα επιθυμητά γκουρμέ σημάδια της σχάρας δεν είναι πάντα προϊόν μαεστρίας του ψήστη, αλλά αποτέλεσμα ενός μικρού τεχνάσματος. Αν προσθέσετε λοιπόν λίγο μέλι στη μαρινάδα ή τη σος όταν ψήνετε, η ζάχαρη του μελιού θα καραμελώσει, κάνοντας εντονότερα τα σημάδια της σχάρας. Το ίδιο τρικ πετυχαίνουμε ακόμα και με ψητά που ψήνονται στη σχάρα του φούρνου.