Υλικά

  • 85 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 55 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 35 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
  • 1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σκόρδου, το μείγμα καρυκευμάτων και το αβγό.
  4. Προσθέστε το μείγμα σε εκείνο των τυριών και ανακατέψτε καλά.
  5. Στο τέλος προσθέστε και το τσένταρ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  7. Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίξτε λίγο από το αλεύρι που περίσσεψε και κόψτε τη ζύμη στα τέσσερα.
  8. Ζυμώστε το κάθε κομμάτι σε μπάλα και κόψτε κάθε μπάλα στη μέση.
  9. Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι από την κομμένη πλευρά σε ένα ταψί που έχετε ελαφρώς λαδώσει.
  10. Ψήστε για 10- 12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.