Υλικά

  • 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο, κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
  • 450 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κατεψυγμένη ζύμη πίτσας
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα πέστο
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί Fontina (Ιταλικό τυρί από γάλα αγελάδας)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Τοποθετήστε τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα, το μπρόκολο και τα κρεμμύδια στη γκριλιέρα και περάστε με ένα πινέλο μαγειρικής τα λαχανικά με λάδι.
  3. Ψήστε τα λαχανικά, σκεπάζοντας με ένα καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αφαιρέστε από την σχάρα και αφήστε στην άκρη.
  5. Ξεδιπλώστε την ζύμη της πίτσας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, κόψτε στην διάσταση του τηγανιού και τοποθετήστε την σε αυτό.
  6. Βουρτσίστε με το υπόλοιπο λάδι και ψήστε, σκεπάζοντας πάλι με καπάκι, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες, γυρίζοντας μια φορά περίπου στα 3 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε από την φωτιά και απλώστε το πέστο. Προσθέστε τα ψητά λαχανικά, πασπαλίστε με τυριά και τοποθετήστε και πάλι στη σχάρα.
  8. Καλύψτε και ψήστε την πίτσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά, περίπου 3 λεπτά.