Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι για τηγάνισμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  3. Με ένα κουτάλι παίρνετε κάθε φορά δύο κουταλιές για να σχηματίσετε τις τηγανίτες στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές για ένα λεπτό ή μέχρι να δείτε τις άκρες να αποκτούν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
  5. Σερβίρετε με μια κουταλιά ξινή κρέμα και γαρνίρετε με σχοινόπρασο.